perjantai 5. syyskuuta 2014

Eksynyt oon betoniviidakkoonBetonin tekeminen oli yllättävän mukava ja kivuton tapa tehdä itse juttuja. Oikeastaan ainut huono puoli oli sotkuisuus.

Tähän hommaan täytyy varata aikaa jonkin verran, riippuu tietysti miten paljon tahtoo tehdä vaikkapa kynttilänjalkoja tms. Kannattaa suunnitella etukäteen mitä tekee ja hommata muotit. Itse käytin muotteina tyhjiä maitopurkkeja, mehupurkkeja ja keksilaatikoita +muovimukeja kynttilä syvennyksiin.

Eli tarvitset hienoa betonia (riippuu kuinka tasaisia töistäsi haluat), hanskat, hengityssuojaimen, muotit, ruokaöljyä, sekoitusastian, vettä, painoja ja joku millä sekoittaa betonia. Jos teet isoja töitä, kannattaa lisätä esimerkiksi kanaverkkoa vahvistamaan työtä.Tähän listaan mielellään lisäisin vielä hyvää seuraa!


Muotteja, betonia ja hanskat


Käytin keksilaatikkoa yhtenä muottina + sekoitusastia


Betoni sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään öljyttyihin astioihin. Itse kokeilin eri paksuista betonia eri muotteihin ja mielestäni parhaat tuli hiukan löysemmäksi jääneestä betonista. Kun betoni on valettuna muotissa, kannattaa sitä kopistella, jotta ilmakuplat häviävät/niitä tulisi mahdollisimman vähän.

Anna kuivua rauhassa nelisen päivää ja mielellään suihkepullolla kastellen päiväsaikaan, mutta näin kosteilla keleillä ei ole välttämätön. Tai ainakin itsellä onnistu loistavasti ilmankin:)
Huomasin, että tärkein juttu on öljy! Käytin ruokaöljyä ja mitä enemmän sitä oli käyttänyt, niin sitä paremmin kuivunut betonityö irtosi muoteista.


                                           Tässä vielä betoniin maalauksesta kuvia :)
Mukavaa päivää kaikille!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti