tiistai 9. kesäkuuta 2015

Jotain nokkosista ja ketunleivistä

Moni harrastaa hortoilua, mutta meillä se on lähinnä harhailua. Silti jotain löytyi matkaan metsässä pyöriessä. 

Tänään kerättiin nokkosia ja tuoreeltaan ryöpättiin (kiehuvaan veteen lisätään huuhdellut nokkoset, keitetään 5min jonka jälkeen nokkosen valutetaan lävikön läpi ja leikataan pieneksi). Ohjeen lettuihin nappasin netistä kun oman ohjeen mannaryynit puuttuivat, joten seuraavalla ohjeella mentiin ja hyviä tuli!







2 kanamunaa

5 dl maitoa

2½ dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

1½ dl ryöpättyjä nokkosia

Vatkaa kananmunat ja lisää joukkoon maito, vehnäjauho, öljy ja suola. Anna taikinan turvota ½ tuntia, lisää nokkoset ja sekoittamisen jälkeen aloita paistaminen. Paistamiseen menee hiukan kauemmin aikaa kuin normaali lettuihin, mutta maku oli mielestäni oikein hyvä ja hyvän maun lisäksi nokkonen on hyvin terveellistä.







Omasta pihasta nappasin mustikan kukkia (nam mitä herkkua!) ja kuusen kerkkiä ketuleivän kaveriksi maustamaan salaattia.


Salaatin maku ei liiemmin muuttunut, mutta ketunleipä tuo pienen säväyksen ja se on herkkua myös leivän päällä.


Metsästä tarttui matkaan myös metsäorvokkeja koristamaan ruokapöytää.



Kyllä se kesä sieltä varmaankin tulee! 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti